مرضیه جلیل پور از نام های مطرح اتومبیلرانی بانوان در کشور
اتومبیل رانی بانوان نیازمندحمایت
توقع دارم اگر به ما بيش از آقايان توجه نمي شود حداقل كمتر از آنان نباشد، بانوان اتومبيل ران بيش از آقايان با مشكلات متعدد مواجه هستند
مرتضي زبردست
رشته اتومبيل راني در ورزش ما هنوز آن طور كه بايد جا نيفتاده و اظهار نظرها راجع به آن متفاوت و گاهی سليقه اي و احساسي است. اين موضوع در اتومبيل راني بانوان اما و اگرهاي بيشتري دارد كه باز هم منبعث از ديدگاه هاي كاملا شخصي و غير تخصصي است. ورزش سن و سال و زن و مرد نمي شناسد و انجام آن براي همه به عنوان متضمن سلامتي ضرورتي اجتناب ناپذير است. موهبتي كه مهم ترين نعمت خداوند و بزرگ ترين سرمايه انسان است. هر قدر بيشتر به آن توجه شود منافع عمومي و كارايي مطلوب فردي و اجتماعي را در پي خواهد داشت. با اين مقدمه سراغ يكي از بانوان اتومبيل ران رفتيم. او در خانواده اي ورزشي و تحصيل كرده متولد شده است. ورزش را از نوجواني با شنا شروع كرده و سپس به رشته كاراته روي آورده است. در كاراته به عضويت تيم ملي هم رسيده و سپس هواي نشستن پشت فرمان خودروی مسابقه هاي اتومبيل راني به سرش زده است. جالب است بدانيد همكلام اين شماره صفحه گپ و گفت ورزشي نشريه ما (ايران خودرو) خودش ليسانسه كامپيوتر، خواهر بزرگ ترش استاد دانشگاه و خواهر كوچك تر او نيز ليسانسه معماري و قهرمان كاراته است. مرضيه جليل پور، يكي از نام هاي مطرح اتومبيل راني بانوان كشور است. او سواي دل مشغولي هاي رشته مورد علاقه اش مربي يك كلاس بدنسازي مدرن هم هست و در زادگاهش شيراز به سخت كوشي و شكست ناپذيري شهره است.
چه شد كه به رشته اتومبيل راني گرايش پيدا كرديد؟
از بچگي رانندگي را دوست داشتم و زماني كه بزرگ تر شدم اخبار مسابقه هاي اتومبيل راني را تعقيب مي كردم اما ورزش من با شنا شروع شد و خيلي زود اصول آن را زير نظر مربي فرا گرفتم. بعد دنبال كاراته رفتم و در اين رشته مدارج ترقي را با شتاب بيشتري طي كردم تا جايي كه به تيم ملي دعوت شدم چون در خانواده اي ورزشي به دنيا آمدم. رشته هاي مادر (شنا، ژيمناستيك و دو و ميداني) را هرگز ترك نكردم ولي حدودا از 10 سال پيش بيشتر تمركز من روي رشته اتومبيل راني بوده است.
چند سال در مسابقه هاي اتومبيل راني حضور داشتيد؟
از سال 1383 به طور مستمر در مسابقه هاي مختلف اين رشته منهاي كارتينگ حضور داشتم. با اين توضيح كه دو دوره به خاطر مشكلات فني خودروي خود نتوانستم در رقابت ها شركت كنم.
چه موفقيت هايي در مسابقه هاي اتومبيل راني به دست آورده ايد؟
در رالي با عنايت به قوانين فدراسيون موتورسواري و اتومبيل راني، نفرات اول تا هفتم صاحب امتياز مي شوند با اين توضيح من همواره جزو نفرات مقام دار بوده ام.
خاطره اي را كه هرگز فراموش نمي كنيد؟
قرار بود در رالي خودروهاي كلاسيك جهان كه هر 10 سال يك بار انجام مي شود سال 2010 مسير پكن تا پاريس را طي كنيم اما به خاطر دير اقدام كردن و عدم ارسال به موقع مدارك از اين سفر مهم باز مانديم. من و خواهرم (راضيه جليل پور) تصميم داشتيم با يك خودروي پيكان به عنوان سفراي جمهوري اسلامي ايران، راهي رقابت هاي مذكور شده و نظر جهانيان را به اين امر مهم جلب كنيم كه متاسفانه نشد.
بهترين خاطره؟
شركت در مسابقه هاي اتومبيل راني و مشخصا رالي كه در بيابان ها و در مسير روستاهاي دور افتاده كشور انجام مي شود همه اش خاطره و قشنگ است خصوصا براي بانوان كه كمتر خود را با خطر مواجه مي كنند.
تلخ ترين حادثه؟
همان عدم اعزام به مسابقه هاي رالي خودروهاي كلاسيك دنيا. واقعا خيلي سخت بود كه ما از يك سال قبل با عشق و اميد خود را آماده اين رقابت ها كنيم ولي مسوولان با سهل انگاري زحماتمان را هدر دهند. باور كنيد تا شش ماه بعد از اين مسابقه ها هم مجلات مختلف داخلي و خارجي با من تماس مي گرفتند و دلیل عدم حضورمان را سوال مي كردند، البته مدتي بعد عنوان شد كه روسيه ويزا نداده است.
مشكلات اتومبيل راني بانوان؟
مشكلات ما فراوان است؛ عده اي اصلا ورزش بانوان را قبول ندارند و به عناوين گوناگون مانع تراشي مي كنند. در حالي كه ما بيش از آقايان نياز به حمايت داريم. متاسفانه مسوولان وزارت ورزش هم هنوز هيچ حرفي راجع به اتومبيل راني بانوان نزده اند.
تجربه شركت در رالي هاي بين المللي را هم داريد؟
خير. چون هزينه شركت در اين گونه مسابقه ها بالاست و اسپانسرها نيز حاضر نيستند در رقابت هايي كه هيچ بازتابي در مطبوعات و رسانه هاي گروهي ندارد سرمايه گذاري كنند. سال گذشته قرار بود در رالي تركيه شركت كنم ولي وقتي تحقيق كردم متوجه شدم تنها براي كرايه خودرو و هزينه هاي جانبي آن بايد مبلغي حدود 10 ميليون تومان بپردازم كه از توان من خارج بود.
دو اتومبيل ران برتر بانوان؟
لاله صديق و محبوبه مقرون منفرد
دو اتومبيل ران موفق آقايان؟
علي شيباني و هرمز كلهر
هزينه تجهيز و نگهداري خودروي شما در هر فصل چقدر است؟
بستگي به خسارات وارد شده دارد. بیش تر لوازم مورد نياز خودروهاي ما خارجي است. خريد وسايل ترخيص آن از گمرك و نصب به روي خودرو هر يك موانع و محدوديت هاي خودشان را دارند.
چه توقعي از مسوولان فدراسيون موتور سواري و اتومبيل راني داريد؟
به عنوان يك خانم اتومبيل ران توقع دارم اگر به ما بيش از آقايان توجه نمي شود حداقل كمتر از آنان نباشد. بانوان اتومبيل ران بيش از آقايان با مشكلات متعدد مواجه هستند و ايجاب مي كند نه تنها راه شركت در مسابقه هاي داخلي بلكه زمينه حضور در رقابت هاي بين المللي را نيز براي ما هموار و فراهم كنند. ما مي توانيم در سطح جهان خود را معرفي كنيم.
فني و دست به آچار هم هستيد؟
بله. به تمام امور فني و مكانيكي خودرو واردم ولي ابزار كار و تعميرگاه ندارم اگر داشتم حتما كارهاي فنی خودرو را خودم انجام مي دادم چون يقين دارم ارزان تر انجام مي شد.
آشپزي و خياطي هم مي كنيد؟
آشپزي آري، خياطي خير.
اوقات بيكاري را چگونه مي گذرانيد؟
اوقات بيكاري را با ورزش و مطالعه مي گذرانم ضمنا در يك دوره كلاس زبان اسپانيايي هم شركت كرده ام كه برايم تازگي دارد.
نقش مطبوعات و رسانه هاي گروهي در ورزش؟
مطبوعات و رسانه هاي گروهي در همه جاي دنيا اثرات گسترده و عملكرد موثري دارند. به طور قطع يكي از عوامل مغفول ماندن رشته ما و مشخصا اتومبيل راني بانوان، كم توجهي مطبوعات و رسانه هاي گروهي به اين رشته است. اگر اخبار مسابقه هاي اتومبيل راني پوشش داده مي شد و رقابت هاي اين رشته هم به اندازه يك در صد فوتبال از راديو و تلويزيون جمهوري اسلامي پخش مي شد امروز ما هم اسپانسر و طرفدار داشتيم و خيلي بيش از فوتبال مقام و مدال كسب مي كرديم. پس مطبوعات و رسانه ها در شكل گيري، پرورش، پيشرفت، مطرح شدن و سر و سامان گرفتن هر رشته ورزشي و هر پديده اجتماعي نقشي عمده دارند.
و حرفي اگر باقي مانده؟
تشكر از شما و نشريه خوب و خواندني ايران خودرو كه به چند رشته ورزشي و مشخصا اتومبيل راني توجه خاص دارید. اميدوارم وزارت ورزش و فدراسيون اتومبيل راني هم با تلاش و تدبير بيشتر، موانع و مشكلات پيش روي اين رشته را هرچه سريع تر بر داشته و آينده اي روشن براي آن ترسيم كنند. يقين دارم با جديت و پشتكار، هر سدي شكسته خواهد شد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها:
تاريخ : یک شنبه 7 دی 1393برچسب:مصاحبه,مصاحیه اختصاصی با مرضیه جلیل پور, | 7:16 | نویسنده : محمد رضا |